Om Importören

Om Importören

Importören är ett varumärke inom Highlands International AB som startades redan 1978. Highlands International var från början en grossisthandel som handlade med mässing, silver och möbler i parti. Avsikten med satsningen var att sälja bra varor till lågt pris och det är en devis vi haft sedan dess och lever efter än idag. Vi har också från början velat hitta nya sätt att göra affärer och ta marknadsandelar, inte bara med hjälp av priset.

Grossistdelen växte så det knakade

Affärerna gick från början strålande och som mest hade vi nästan 5000 kunder runt om i vårt avlånga land samt Norge och Danmark. Vi blev väldigt stora på bestick och många är de hem som har bestick som från början kommer ifrån oss.

Vi har också dekorerat många hem med all sjöns prydnadssaker och under en mängd av år levererade vi dekorativa skydd för spisplattor. Det skulle faktiskt inte förvåna oss om ni hade dem i ditt hem när du växte upp, vi har sålt bortåt 10 miljoner stycken från vårt eget lager och via grossister och återförsäljare så chansen är stor.

1993 startades Importören och Highlands Energi

1993 startades Importören och avsikten vara att sälja våra varor direkt till konsument via postorder. 1993 startades även Highlands Energi som varumärke och det blev snabbt marknadsledare inom off-grid sektorn. Vi sålde och säljer solpaneler och kringutrustning för solenergi till husbilar, husvagnar, bilar och båtar. Vi har sedan några år även tagit upp solpaneler för energiproduktion i lantbruk, fritidshus och villor. Alla sådana produkter var från början mycket dyra och vi är det företag i Sverige som pressat ned dessa priser till en mer hälsosam nivå! Åren gick och 2006 började vi sälja bastuaggregat och helt ”nyckelfärdiga” bastur i konkurrens med många stora svenska bastutillverkare.

Vi öppnar en lagerbutik

Redan från början har vi lagerfört allt det vi säljer och som naturlig del av detta startade vi en lagerbutik 2007: Importören Outlet.

Finanskrisen 2008

Men säg den lycka som varar för evigt, 2008 kom finanskrisen och den påverkade oss så kraftigt att vi var tvingade att rekonstruera hela företaget. Idag är grossistsidan mindre, vi säljer mer direkt till slutkonsument och har därför anpassat vårt sortiment och erbjudande till det.

Digital utveckling

Under 2021 står vi inför en stor digital förändring Highlands Energi har redan ny webbplats, när du läser detta har även Importören och Importören Outlet fått ny hemsida. Nu är det dags att även Highlands Internationals hemsida fräschas upp en del men i grunden är allt det samma som det varit sedan 1978: bra varor till låga priser!